Za sve ljubitelje pilećeg bijelog mesa, rolo piletina je pravi pogodak. Nježne arome okusa koje će prijati vašim nepcima. I spoj hranjivih sastojaka koji će zadovoljiti sve vaše dnevne potrebe za hranom.
Zarolana piletina
Ukusna zarolana piletina koja će oduševiti sve prisutne.
- 6 komada pilećih prsa
- 750 gr špinata
- 1 dcl maslinovog ulja
- 3 grančice svježeg ruzmarina
- 3 grančice svježeg timjana
- 2 češnja češnjaka
- 3 kašike origana
- 3 kašičice bibera
- 3 kašičice soli
- pola crvenog luka
- 200 gr feta sira
Preko noći marinirajte piletinu u maslinovom ulju, ružmarinu i origanu.
Izrežite piletinu dužinski na pola, ali ostavite jedan kraj pričvršćen (u obliku leptira).
Na malo maslinovog ulja popržite luk i dodajte preostale začine miješajući 2-3 minute, zatim dodajte špinat.
Kad je špinat uvenuo maknite s vatre i pričekajte da se ohladi.
U ohlađenu smjesu dodajte razmrvljeni feta sir.
Piletinu napunite sa sirom i špinatom, zarolajte i zavežite končićem da nadjev ne ispadne.
Na vatri zagrijte maslinovo ulje i lagano prepržite zavezanu piletinu.
Potom ju stavite u posudu za pečenje.U zagrijanoj pećnici pecite piletinu 15-20 min na 170° C. Poslužite s prilogom po želji.