Ukoliko volite špagete na sve načine a piletina vam je uvijek omiljen obrok. Piletina i špageti su u tom slučaju idealan spoj koji će obradovati vaša nepca svim onim okusima u kojima uživate.
Funky piletina i špageti
Najbolji i omiljeni način da jedete piletinu je upravo s tjesteninom, odnosno sa špagetama.
- 400 gr špageta
- 2 šoljice soja sosa
- 1 šoljica sezamovog ulja
- pola šoljice šećera
- 2 kašike sjemenki sezama
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašike teriyaki sosa
- 2 naribana riježnja češnjaka
- malo đumbira u prahu
- 4 komada pilećih prsa
- sol po želji
Skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju, ocijediti ju.
Pomiješati 1/2 šalice soja sosa, 1/4 šalice sezamovog ulja, 1/3 šalice šećera i preliti preko tjestenine; posipati nasjeckanom ljutikom i sezamovim sjemenkama te sve dobro promiješati; posoliti po želji.
Pomiješati sastojke i piletinu mairinirati u njima 2 – 3 h. Zagrijati neprianjajuću tavu i pokapati ju s malo sezamovog ulja te ispeći pileća prsa s obje strane – dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.
Pečena prsa malo ohladiti pa ih dijagonalno narezanu na tanke komade (otprilike 1/2 cm debljine) i poslužiti s tjesteninom.