Ako često žurite i nemate vremena za zahtjevne recepte. A, ipak biste da pojedete nešto lagano što će odgovarati vašem zdravlju. Rješenje za vas je ukusna krem čorba čiji vam recept donosimo u nastavku teksta.
Krem čorba
Napraviti ukusnu krem čorbu za deset minuta je, zaista, uspjeh. Osim brzine spremanja, karakteriše je ekonomičnost namirnica. Možemo je naći pod nazivom amper čorba.
- 2 l vode
- 1 kašika brašna
- 1 kašika začina
- malo maslaca ili ulja
- krem začin za gljive
- peršun po želji
Prvo, na maslacu ili ulju propržimo brašno. Kad porumeni dodamo 2l vode. Zatim dodati začin i malo bibera, poželji.
Smanjiti temperaturu da nam ne bi pokipilo. Dobro umutimo jaje i kašikicu začina za gljive i izliti u čorbu.
Kuhati sve zajedno još tri minute. Na kraju stavimo isjeckani peršun, kašiku pavlake i poslužimo toplu. Ovom krem čorbom možemo poslužiti četiri osobe.