Ako volite juneće meso, koje se lako kombinira s ostalim vrstama priloga, pogledajte navedeno recept. Za vrlo kratko vrijeme juneće rolo šnicle će se naći na vašem stolu. Jednostavan način pripreme i uživanje u vrhunskom obroku.
Rolovane juneće šnicle
Rolovane juneće šnicle su jelo koje vole skoro svi. Pripremane na ovaj način koji ćemo vam predložiti, nisu, uopće, zahtjevne. Jelo poslije koga će svi biti, sigurno, siti i zadovoljni. Sa sljedećom količinom sastojaka možete poslužiti četiri osobe.
- 4 juneće šnicle
- 4 kisela krastavca
- 4 kriške suhog mesa
- crveni i bijeli luk
- sol, biber
- vrhnje za kuhanje
- senf
- ulje
Prvo što uradite jeste da šnicle istučemo, posolimo, pobiberimo i premažemo senfom.
Zatim na šnicle poredamo krastavce i suho meso, pa šnicle urolamo i zatvorimo čačkalicom.
Na zagrijanom ulju prepržiti sa svih strana. Skloniti ih iz tave, a na tom ulju izdinstati obje vrste luka.
Kada luk bude gotov podliti ga vodom i pustiti da se malo krčka, a zatim vratiti šnicle nazad da se dinstaju dok ne budu gotove. Po potrebi dosipati vode.
Kada šnicle budu gotove u njih dodati vrhnje za kuhanje i po potrebi dodati so i biber. Kao prilog možete poslužiti pire krompir i rižu.