O bademima smo svi čitali, i svi znamo koliko doprinose zdravlju našeg organizma. Ono na što trebamo obratiti pažnju kada su bademi u pitanju jeste količina, jer ne smijemo pretjerati. Piletina je idealan spoj svemu tome. Bademi i piletina su nešto što ne smijete propustiti.
Piletina s bademima
Ovako pripremljenu piletinu poslužite uz umak od senfa i meda pa uživajte u jednostavnom, a tako raskošnom ručku.
- 2 kašike senfa
- 2 kašike majoneza
- 2 kašike meda
- 1 kašika ocata od jabuka
- 200 gr badema
- 1 kašičica soli i bibera
- 700 gr piletine
Pomiješajte senf, majonezu, med i ocat, odvojite dio u manju posudicu pa spremite u hladnjak.
Za to vrijeme ubacite bademe u blender i usitnite ih do željene veličine. Pomiješajte ih sa soli i paprom.
Pileća prsa nasjeckajte na trakice i ubacite ih u posudu s umakom. Protresite kako bi umak u potpunosti prekrio piletinu, a zatim je prebacite u mljevene bademe.
Također protresite, neka bademi prekriju čitave komadiće piletine. Izvadite i posložite na papir za pečenje. Pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva.
Poslužite s umakom koji ste na početku spremili u manju posudicu i hladnjak.