You are currently viewing Dekorativna zidna rasvjeta u vašem domu

Dekorativna zidna rasvjeta u vašem domu

Kada je u pitanju uređenje doma, dekorativna zidna rasvjeta zaista zaslužuje da bude u top 5 najvažnijih stvari za uređenje i atmosferu. Ona igra veoma važnu ulogu kada je u pitanju uređenje enterijera te daje poseban ugođaj svakoj prostoriji.

Prilikom uređenja doma često se dešava da se prvo odabere namještaj, detalji i boje zidova a na zadnje mjesto dolaze rasvjetna tijela. To je pogrešan potez jer je takvo planiranje otežano, i mnogo je teže uklopiti zidnu rasvjetu u već uređen prostor.

Trebali biste odabrati dekorativnu zidnu rasvjetu prije bilo čega u domu jer će vam biti lakše nego kasnije kada budete morali uklapati sa ostatkom uređenja. Međutim, veoma je važno da se ostatak uređenja uklopi sa odabranom rasvjetom iz više razloga. U nastavku teksta vam donosimo par savjeta.

dekorativna zidna rasvjeta

Prostorija i količina svjetla

Kada krenete s uređenjem doma, prvo o čemu trebate razmisliti jeste namjena prostorije, zapravo kako ćete koristit njenu površinu. Nakon toga treba razmisliti o veličini prostorije.

Što je prostorija veća, samim tim ćete morati planirati veće rasvjetno tijelo ili kombinaciju sa više dekorativnih lampi. Također je veoma važno da pripazite na visinu plafona ali i na to koliko prirodne svjetlosti planirate u svom domu.

Koliko je važna rasvjeta u domu, pogledajte OVDJE.

Ako u veliku prostoriju ubacite malo rasvjetno tijelo, ono uopšte neće doći do izražaja. A ako u malu prostoriju ubacite veliko rasvjetno tijelo, neće izgledati nimalo lijepo i bit će previše. Pri odabiru rasvjetnih tijela razmislite i o rasvjetnim tijelima s regulatorima jačine te povedite računa i o balansu kvalitete.

Lijep ugođaj

Moramo se složiti, niti jedan dekorativni predmet ne može donijeti toliko lijepu i pozitivnu atmosferu kao što to može dekorativna rasvjeta. Ako želite elegantniji prostor, ugodan boravak, toplinu i osjećaj sigurnosti i profinjenosti, odabirom prave dekorativne rasvjete ćete to i postići.

Funkcionalnost

Ovakva vrsta rasvjete treba da bude funkcionalna prije svega. Kada ih postavite na zid, trebaju da osvijetle cijelu prostoriju te su tome i namjenjene. Ponekad se zidna rasvjeta može i pomjerati a dobro postavljena zidna rasvjeta može odlično da osvijetli kompletnu prostoriju.

Dekoracija

Kada budete birali dekorativnu zidnu rasvjetu, vidjet ćete da postoji mnogo zanimljivih oblika koje možete odabrati za svoj dom. Obzirom da se zidna rasvjeta postavlja zbog ukrasa, ali i zbog funkcionalnosti, veoma je važno da odaberete odgovarajući oblik kako biste uspješno dekorisali svoj životni prostor.

Odabir rasvjete iz naše ponude

Posjetite naš web shop OVDJE i odaberite ono što vašem domu treba.