Podrška: 062 597 442

Besplatna dostava za narudžbe preko 100 KM!

Dostava: 1-2 dana, BiH

Koliko je važna rasvjeta u domu?

Rasvjeta u domu veoma je važna i trebali bismo joj posvetiti mnogo više pažnje. Prilikom preuređenja doma ili uređenja potpuno novog životnog prostora, prednost se uvijek daje namještaju i odabiru boje zidova i sl. Međutim, mnogo je lakše odabrati dekorativnu zidnu, i ostalu rasvjetu ukoliko nam ona bude prva na listi planova.

Razlog lakšeg odabira jeste što ćete lakše uklopiti razne oblike rasvjete na vaše zidove i uglove sobe, nego što ćete je kasnije prilagoditi ostatku namještaja.

Pogledajte koja je to rasvjeta za različitu namjenu OVDJE.

rasvjeta u domu

Namjena životnog prostora i količina svjetlosti

Kada želite u svoj dom unijeti novu ili dodatnu rasvjetu, trebate obratiti pažnju na namjenu te prostorije. Niti jedna prostorija ne treba imati istu rasvjetu i istu količinu svjetlosti.

Prilikom uređenja krenite od sobe do sobe i na taj način planirajte. Ukoliko je prostorija manja, neće joj trebati ogromna rasvjetna tijela koja možete smjestiti u velike prostorije. Također, obratite pažnju i na to koliko dnevne svjetlosti određena prostorija ima.

Više rasvjetnih tijela u jednoj prostoriji

Kada pričamo o osvjetljenu doma, odmah nam prvo pada na pamet rasvjeta za plafon, tj. luster ili plafonjera koji su obično pozicionirani na sredini. Zar ne?

Međutim, pored osnovne vrste rasvjete, prostor možete dodatno obogatiti dekorativnom zidnom rasvjetom kao i ukrasnim lampama koje će vaš životni prostor učiniti magičnim.

Planirate dekorativnu zidnu rasvjetu? Nekoliko savjeta pogledajte OVDJE.

Odabir rasvjete za dom i dvorište iz naše ponude

Naručite na našem web shopu OVDJE, sve ono što vam je za dom potrebno.