You are currently viewing Elektrošoker – sredstvo za samoodbranu

Elektrošoker – sredstvo za samoodbranu

Elektrošoker je sredstvo za samoodbranu koji paralizuje napadača ili životinju koja vas želi napasti. Ova vrsta samoodbrane obično dolazi u obliku baterijske lampe, i takav oblik elektrošokera je najpopularniji.

Dakle, radi se o visokonaponskom aparatu koji je veoma jednostavan za upotrebu i nošenje. Izuzetno je pouzdan a djeluje na napadača trenutno te je kao takav nezamjenjiv kada je samoodbrana u pitanju.

Jedna od najvećih prednosti kada je elektrošoker u pitanju jeste ta što za samo nekoliko sekundi može paralizovati napadača. Aktiviranjem ove izuzetne sprave za samoodbranu, jako udar struje napadač će doživjeti kao da ga je udarila munja, past će u stanje šoka a mišići će mu se grčiti od jakih bolova u tijelu.

Od čega su izrađeni elektrošokeri?

Ovo sredstvo za samoodbranu je napravljeno od veoma izdržljivih legura i raznih snažnih materijala po modernom dizajnu. Zbog praktičnog izgleda možete ih nositi bilo gdje jer su maleni i stanu u svaku manju žensku torbicu. Također, LED lampe na elektrošokerima su veoma jake, i osim što mogu preplašiti protivnika također mogu poslužiti i kao odlično osvjetljenje kada je vidljivost smanjena.

Kod novijih elektrošokera nalazi se i veoma jaka sirena koja služi za oglašavanje, alarm za opasnost i za zastrašivanje napadača.

Da li je elektrošoker opasan po život i može li izazvati smrt?

Ovom spravom za samoodbranu ne možete ubiti napadača. Jednostavno ćete ga paralisati, a to će vam dati vremena da pobjegnete, udaljite se na sigurno i potražite pomoć. Dakle, nećete ubiti napadača nego ćete ga zbog visokonaponskog strujnog udara onesposobiti, te će mu udar izazvati grčenje mišića i veoma snažne bolove.

Međutim, udar elektrošokerom može biti poguban za osobe koje imaju srčane probleme i za osobe koje imaju bajpas. Iz tog razloga ne bi trebalo elektrošoker prislanjati na predio srca i grudnog koša.

Kada biste trebali primjeniti elektrošoker?

Ova sprava je sredstvo za samoodbranu, nije oružje, i ne može usmrtiti napadača. Izazvat će grčenje mišića i jake bolove, onesposobit će napadača i ”kupiti” vam dovoljno vremena da pobjegnete i pozovete pomoć. Ono što je odlično kod elektrošokera jeste to što će njegova jaka svjetlost ili sirena biti sasvim dovoljni da uplaše napadača. Osim na ljudima, ovu spravu možete iskoristiti i protiv agresivnih životinja.

Obzirom da nasilnici i napadači ne prezaju ni od čega, i ne plaše se javnih mjesta ukoliko vas požele napasti i pokrasti, elektrošoker uvijek treba biti uz vas. Naročito kada su žene u pitanju i njihova odbrana od agresivnih napadača.

Ono što vam savjetujemo a jako je važno jeste: neka vaš elektrošoker uvijek bude adekvatno napunjen.

Lampa i elektrošoker

Elektrošoker i lampa u jednom.

Zakonom dozvoljeno u Europskoj uniji pa tako i u BIH.

Punjač je uključen u cijenu.

Identično pakiranje prikazano na fotografiji.

sredstvo za samoodbranu


– Punjenje traje manje od 5 sati.

Elektrošoker možete naručiti OVDJE.