Idealan švedski krompir koji je ukusan i odličan izbor za sve ljubitelje krompira. Kako mlađi, tako i stariji će se obradovati ovom obroku koji je omiljen na svim trpezama.
Krompir na švedski način
Veoma jednostavan recept od krompira koji je jako popularan među svim generacijama.
- 6 krompira srednje veličine
- 2 kašike maslinovog ulja
- 30 gr putera
- so, mljeveni biber
Krompir dobro operite, ne morate ga guliti posebno ako je u pitanju mladi krompir, a rernu uključite da se grije na 220C.
Krompire režete tako da ga stavite na dasku za rezanje i sječete na tanke šnite, ali ne idete skroz do kraja, jer krompir treba da bude u jednom komadu, 3-4 milimetra pre kraja stanite sa sječenjem.Kad ste isjekli krompir, poslažite ga na pleh za pečenje, između šnitica stavite malo bijlog luka i putera, prelijte krompir maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pecite otprilike 40 minuta.
Ovako pripremljen krompir možete poslužiti uz meso.