You are currently viewing Jednostavan način za čišćenje kuhala

Jednostavan način za čišćenje kuhala

Ukoliko volite svoje kuhalo koje koristite stalno i trebate jednostavan način za čišćenje, donosimo vam nekoliko savjeta za čišćenje kuhala. Na dnu kuhala se obično nakuplja velika količina kamenca i niko ne želi to da vidi u svojoj kafi, odnosno šoljici.

Za što se sve koristi kuhalo za vodu?

Kuhala za vodu se koriste u skoro svakom domaćinstvu i veoma su važan dio. Kada se sprema kafa, čaj, čak i kada je u pitanju voda za tjesteninu, kuhalo je neizostavan dio. Ono što je velika mana kuhala jeste upravo taj kamenac koji se za jako kratko vrijeme nakupi na dnu.

čišćenje kuhala

Kako očistiti kuhalo za vodu?

Možete ga očistiti na nekoliko načina, pri tome biste morali pripaziti da ne oštetite dno kuhala kao i sve ostale dijelove.

Postoje tri najdjelotvornija načina za čišćenje kuhala za vodu, asve sastojke imate, sigurni smo, u svojoj kuhinji.

Ocat i voda

U kuhalo biste, dakle, trebali uliti octa do pola. Nakon toga biste trebali napuniti kuhalo vodom, uključiti kuhalo i ostaviti da voda proključa, te da odstoji do pola sata. Poslije toga prokuhajte čistu vodu još dva puta u kuhalu kako bi nestao miris icta i vaše kuhalo je čisto.

Limun i voda

Kao prvo, u kuhalo iscijedite sok jednom većeg limuna, pazeći pri tome da vam u kuhalo ne upadnu koštice. Potom dodajte vodu toliko da prekrijete kamenac koji se nalazi u kuhalu. Uključite kuhalo da voda proključa, i ostavite da odstoji pola sata. Nakon što ste očistili kuhalo, prokuhajte još jednom čistu vodu u vašem kuhalu kako biste imali čisto kuhalo za dalju upotrebu.

čišćenje kuhala

Soda bikarbona

U kuhalo koje želite očistiti od kamenca dodajte kašiku sode bikarbone. Dodajte čistu vodu i prokuhajte, te ostavite da odstoji sat vremena. Izlijte nečistoćii te prokuhajte čistu vodu dva puta, i vaše kuhalo je spremno za koristiti.

Koju god metodu koristite, važno je ovo ponavljati barem jednom u mjesec dana ili kada primijetite da se na dnu kuhala pojavio kamenac.

Sklopivo električno kuhalo

Sklopivi dizajn za jednostavno nošenje.

Okvir za grijanje od nehrđajućeg čelika vrhunske kvalitete.

Kapacitet kuhala za vodu: 0,6 L

Materijal: nehrđajući čelik, silikon.

Dizajn s jednim gumbom: jednostavan za korištenje, samo pritisnite gumb i voda će prokuhati za 4-6 minuta.

Sigurnosna funkcija automatskog isključivanja: automatsko isključivanje kada voda prokuha.

Naručite OVDJE.