Saft i juneća šnicla, i miris i ukus koji omamljuju. I nastavku teksta vam donosimo najjednostavniji način kako da pripremite ovaj ukusni obrok.
Juneća šnicla u saftu
Juneća šnicla u saftu, pripremljena na pravi način je jelo koje možete poslužiti u svakim prilikama. Prilog uz ovo jelo može biti pire krompir, riža ili neka tjestenina.
- Osnovni pribor
- 500 gr juneće šnicle
- 2 veće glavice luka
- 3 čehna bijelog luka
- 1 kašika paradajz pirea
- sol. biber, peršun
- ulje, brašno
Prvi korak koji je potrebno uraditi jeste istanjiti šnicle, zatim posoliti i jednu stranu šnicle uvaljati u brašno. U tavi zagrijati ulje, početi prženje sa pobrašnjenom stranom šnicle.
Nakon što ta strana porumeni, okrenuti na drugu. Kada završimo sa prženjem, šnicle povadimo i stavimo ih na zaseban tanjir. Na ulju koje je ostalo u tavi izdinstamo crveni luk, kad omekša dodamo izerendanu mrkvu i izgnječen bijeli luk.
Nakon, otprilike, minute dinstanja vraćamo meso u tavu i prelijemo vrelom vodom, toliko da prekrije šnicle.Od toga momenta počinje lagano dinstanje šnicli za koje je potrebno otprilike 90 minuta. Šnicle okrećemo i pratimo. Na kraju dodajemo paradajz pire, peršun i još soli, po potrebi. Uz ovakav način pripreme dobit ćemo idealan saft, koji prožimaju ugodni okusi i mirisi.