...

Podrška: 062 597 442

Besplatna dostava za narudžbe preko 100 KM!

Dostava: 1-2 dana, BiH

Kako odabrati igračku za dijete?

Najčešća nedoumica roditelja jeste kako odabrati igračku za dijete? Odabir igračaka veoma je važan jer igračke potiču rast i razvoj mališana. Također, mališani često svoje igračke stavljaju u usta te morate povesti računa i o materijalu igračaka. Roditelji su uvijek aktivni sudionici u igri pa je veoma važno da odaberete igračku u kojoj ćete uživati i vi i vaši mališani.

kako odabrati igračku

Zašto je važna igra mališanima?

Igra i zabava su temeljna stvar i aktivnost u djetinjstvu. Kroz igru i zabavu se razvijaju aspekti emocionalnog, tjelesnog, socijalnog i spoznajnog razvoja djeteta. Igračke ne služe samo kako bi se djeca umirila i kako bi se s njima zabavili. Osim zabavnog dijela igračke su veoma važne za dijete jer mu pomažu da postane maštovito i kreativno i da razvije motoriku.

Interaktivne slikovnice

Postoje razne slikovnice i knjige koje unutar sadržaja imaju ispupčena slova, oblike, prozorčiće i vrata koja se otvaraju, te će zainteresirati vaše mališane. Uz čitanje priče iz jedne takve knjige, te uz bojanje oblika, dijete će naučiti mnoge druge korisne stvari. Ovakve knjige obogatit će um vašeg mališana na razne načine.

Plišanci i lutke

Ako se pitate kako odabrati igračku za dijete, uz lutkice, figurice i plišance, mališani će naučiti podijeliti emocije. Razvijat će osjećanja i nježnost, osjećaj za brigu, te će ih njegovati i oponašati odrasle koji brinu za svoje mališane.

Od 1 do 2 godine

U ovom razdoblju najvažnija je funkcionalnost kako bi dijete naučilo održati balans prilikom igre i hodanja pa je tako važno birati igračke koje podstiču na sljedeće aktivnosti:

  • uspravljanje
  • hodanje
  • hvatanje
  • bacanje
  • umetanje

Preporučuju se i igračkice poput raznih drvenih kocki, debljih bojica za bojenje i igranje, razne životinje te igračke koje imaju točkiće i mogu se vući ili gurati.

Od 2 do 3 godine

U ovoj dobi djeca su sklona oblikovanju, građenju, raznim konstrukcijama, pa se u tom uzrastu preporučuju garaže s vozilima, kolica, lutke, ”izgradi sam” i ”napravi sam” igračke i sl.

Od 3 do 4 godine

U ovoj zanimljivoj i važnoj dobi za dijete, kontruktivne igre postaju sve složenije. U ovoj dobi se pojavljuju i situacije kao što je razgovor sa igračkom, sa samim sobom ili imaginarnim prijateljem. Važne igračke koje biste mogli kupiti svom djetetu tada jesu set za kuhanje, pegla, domine, puzzle, magnetne brojke i slova za početno pisanje te razne druge konstruktivne i simboličke igračke.

Igračke iz ponude našeg shopa

Posjetite nas shop OVDJE i odaberite igračke za vaše mališane.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.