You are currently viewing Kremasta i slasna piletina

Kremasta i slasna piletina

Dopustite da vam ova kremasta i slasna piletina zagolica maštu i da probudi osjećaj užitka. Jednostavan recept koji ćete pripremiti za vrlo kratko vrijeme a koji će vam osigurati brok prepun hranjivih stvari.

Kremasta piletina

Piletina je možda najčešći komad mesa koji se tijekom tjedna nađe u našim tanjirima. Lako se priprema, stalno je dostupna, može se pripremiti na milion načina, a i nije tajna da je skoro svi volimo. Uz pečenu piletinu s finom hrskavom kožicom, naš je favorit i piletina u finim kremastim umacima

  • 500 g pilećih prsa
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 kašike maslaca
  • 1 kašika meda
  • so, biber, po želji
  • 1 kašika maslaca
  • 2 režnja češnjaka
  • 150 ml pilećeg temeljca
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 1 kašika škrobnog brašna
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 manji svežanj kopra
  1. Začinite pileća prsa solju i biberom, pa ih popržite 2-3 minute sa svih strana u dobro zagrijanoj tavi u kojoj ste otopili maslac te dodali ulje i med. Izvadite meso iz tave i stavite sa strane.

  2. U istoj tavi otopite dodatnu kašiku maslaca, dodajte sitno sjeckani bijeli luk te ga izdinstajte oko 1 minute, potom dodajte kašičicu škrobnog brašna, slatko vrhnje, sok od limuna i pileći temeljac pa pustite da se krčka oko 4-5 minuta.

  3. Kopar nasjeckajte nasitno pa polovicu dodajte u umak i izmiješajte. Vratite piletinu u tavu, podlijte s malo vode po potrebi pa stavite na 20 minuta u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C.

  4. Izvadite iz pećnice, izmiješajte lagano tako da se meso obloži umakom pa pospite ostatkom nascjeckanog kopra i poslužite uz kuhanu rižu ili slani krumpir na maslacu.

Glavno jelo
Bosanska kuhinja
kremasta piletina, meso, piletina, rolovana piletina, umak s piletinom