You are currently viewing Najmekanije kiflice

Najmekanije kiflice

Ako ste u potrazi za receptom za najmekanije kifllice koji vam neće zadavati previše muke, a u čijem ćete rezultatu uživati, uvijek dobra opcija su – kiflice.

Kiflice

Kiflice su jelo koje svi vole, u zadnje vrijeme su nezaobilazne i vrlo često se prave. Na našem stolu su za doručak,djeci za užinu u školi, poslužujemo ih gostima, prveći ih u raznim varijantama (slane i slatke sa raznim nadjevima). Mehke i slasne, teško im je odoliti. Potrebno nam je oko 40 minuta da bismo ih imali na stolu.

  • Osnovni pribor
  • 600 gr mekog brašna
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica suhog kvasca
  • 1 žumance
  • susam za posipanje
  1. U mlako mlijeko stavite suhi kvasac i šećer pa onda sve ostale sastojke i dobro, dobro umijesite rukom. Dobit ćete tvrđe tijesto koje je izrazito pogodno za rad.

    Podijelite tijesto na dva dijela i sa oklagijom razvucite tijesto u krug (možete preko tijesta staviti plastičnu foliju, kako vam se tijesto ne bi lijepilo za oklagiju).

  2. Tijesto isijecite na trokutove zatim savijajte.

    Premažite ih žumancetom i pospite susamom. Pecite ih (najbolje na papiru za pečenje preko pleha) u zagrijanoj rerni na 180° nekih 20-ak minuta i to je to! Prijatno vam!

Glavno jelo
Bosanska kuhinja
kiflice