You are currently viewing Nekoliko predivnih recepata za krofnice uz naš proizvod

Nekoliko predivnih recepata za krofnice uz naš proizvod

Krofnice su omiljene svima, i svi ih jako mnogo vole, zar ne? Uvijek su rado viđen gost na svim druženjima i zabavama. Mekane i veoma ukusne, jednostavne su za pripremu a mi vam donosimo olakšanje uz par korisnih recepata. Također, uz proizvod koji će vam olakšati pripremu.

Recept br.1

Možete po želji dodati i topljenu čokolada, šećer u prahu, pekmez ili eurokrem.

Sastojci:

  1. 500 g brašna
  2. 250 ml mlijeka
  3. 1 kesica suhog kvasca
  4. 1 supena kašika šećera
  5. jaje
  6. prstohvat soli
  7. ulje za prženje

Priprema:

U posudu nasuti brašno, dodati kvasac, šećer i prstohvat soli, te izmiješati. Dodati jedno jaje, pa sipajući mlako mlijeko, zamijesiti fino tijesto.

Nakon sat vremena tijesto premijesiti još jednom i razvući ga oklagijom. Krugove vaditi pomoću čaše. Pokriti ih krpom i ostaviti 15 minuta da se dižu.

Krofne pržiti u većoj količini vrućeg ulja.

Po želji, u krofne špricom utisnuti pekmez ili eurokrem, ili ih umočiti u topljenu čokoladu. Ili se mogu uvaljati u šećer.

Krofnice

Recept br.2

  • 1 kg glatkog brašna
  • 2 cijela jaja i 2 žumanjka
  • 1/2 šalice šećera
  • 1 čajna žlica soli (puna do rubova)
  • 2 vanilin šećera
  • ½ vrećice praška za pecivo
  • malo ribane korice limuna
  • 1 čajna žlica rakije
  • 1 dcl ulja
  • 5 dcl mlijeka
  • 1 kocka svježeg kvasca

Priprema:

  1. U posudi zagrijte 1 dcl mlijeka, dodajte 1 čajnu žlicu šećera i 1 čajnu žlicu brašna i dodajte svježi kvasac.
  2. Jaja sjedinite sa šećerom i malom žlicom soli.
  3. Dodajte potom toplo ulje, izmiješajte i dodajte kvasac i naposljetku toplo mlijeko.
  4. Dobivenu smjesu ostavite na toplom dok se ne udvostruči te okruglim kalupom izrezujte oblike.
  5. Lonac napunite uljem i zagrijte, stavljajte u zagrijano ulje i pazite da je prva strana koja se podizala okrenuta prema gore.
  6. Špricaljku za kreme napunite pekmezom i punite krafne nakon što ste ih složili na papirnate kuhinjske ubruse.
Krofnice

Recept br.3

Sastojci:

  • 400 ml mlakog mlijeka
  • 1 svježeg kvasca
  • 1 žlica kristal šećera
  • 2 jaja
  • 50 ml ulja
  • 700 g glatkoga brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 l ulja za prženje
  • 50 g šećera u prahu za posipanje

Priprema krofni

U jednoj zdijeli u mlijeko umutiti sviježi kvasac i šećer, dodati polovicu brašna i sjediniti u glatku smijesu, razmutiti jaja i sol te dodati u smjesu. Nasuti i ulje i opet sve lijepo sjediniti te potom dodati i drugu polovicu brašna pa sve zajedno umijesiti mikserom u prilično gusto tijesto.Posuti malo brašnom, pokriti suhom krpom te ostaviti na toplom mjestu da odstoji dok tijesto ne dobije duplu masu na volumenu.

Magična sprava za pravljenje krofni

  • Želite ukusne poslastice koje su gotove za par minuta?
  • Tražite desert koji vam neće dosaditi nakon nekoliko posluženja?
  • Magična sprava za pravljenje krofni je idealna za vas.
  • Vrlo jednostavan za koriscenje.

Sve što treba da uradite jeste da umijesite tijesto te ga stavite u aparat i podesite veličinu krofne koju želite i direktno sa aparata ispustate krofne u tiganj.

Za tili čas bez previše muke pravite savršeno oblikovane krofne.

Možete ubaciti dodatni fil unutra ili ih preliti glazurom.

Naručite OVDJE.