Podrška: 062 597 442

Besplatna dostava za narudžbe preko 100 KM!

Dostava: 1-2 dana, BiH

Njega kose na moru: Sve što trebate znati

Kada je u pitanju njega kose na moru, na to biste trebali obratiti posebnu pažnju. Razlog tome jeste što nažalost, morska sol, hlor, vjetar i sunce mogu da utiču negativno na vaš korijen kose ali i na ostatak kose. Pa ona tako može postati beživotna, suha i lomljiva. Zbog toga biste morali pripaziti na nekoliko faktora prije ali i poslije odlaska na more, kako bi vaša kosa ostala zdrava.

Njega kose na moru

Obratite pažnju na to koliko često šamponirate kosu!

Tokom ljetnog perioda kosu svi peremo češće nego inače, obično je to svaki dan. Kada je kosa na moru, ona postaje isušena ako nema adekvatnu njegu a u tom periodu biste posebno trebali povesti računa o tome da vaši šamponi ne sadrže sulfat koji će dodatno vašu kosu oštetiti.

Kosu operite jednostavnim regeneratorom ili se poslužite nekim od prirodnih proizvoda koji je blagotvoran i koji hidrira kosu.

Šišanje – prije ili poslije odlaska na more?

Prije! Razlog zašto biste se trebali ošišati prije odlaska na more jeste kako biste na vrijeme preventirali oštećenje vlasi koje može krenuti od već oštećenih vrhova. Prije nego krenete na more, podšišajte vrhove kose, barem 1-2 cm, ili više ako je potrebno.

Farbanje prije mora?

Kada je u pitanju ova odluka, trebali biste je izbjegavati upravo zbog već naglašenog isušivanja kose. Odlučite se za bojenje nekim od prirodnih ili organskih boja kako biste suptilnije osvježili i uljepšali izgled svoje kose pred početak ljetovanja.

Sunce i mora u svakom slučaju moraju odraditi svoje. Tako da je uvijek topla preporuka da farbanje ostavite za vrijeme nakon ljetovanja.

Njega kose na moru

Izbjegavajte direktnu izloženost toplinu

Kada je u pitanju direktna izloženost na suncu, bitno je prije svega zaštiti se od toplotnog udara. Potom, preporuka je što češće izbjegavati peglu i uvijače za kosu kada je izloženost na moru u pitanju. I ne brinite, čak i ako poželite ispeglati i srediti svoju za izlazak na ljetovanju, postoji nekoliko trikova kojima se možete poslužiti – kako biste kosu sačuvali od oštećenja.

Ukoliko želite na siguran način svoju kosu sušiti i njegovati, preporučujemo vam nekoliko proizvoda iz naše ponude:


1. Mašine za šišanje: Top 10 + Preporuke
2. Njega sijede kose: Sve što trebate znati