Podrška: 062 597 442

Besplatna dostava za narudžbe preko 100 KM!

Dostava: 1-2 dana, BiH

Njega sijede kose: Sve što trebate znati

Kada je u pitanju njega sijede kose, šta učiniti kada vidite svoje prve sijede vlasi? Prije svega: NE PANIČARITE i nemojte biti tužni. Sve je to dio predivnog života i njegovog toka.

Budući da su mnogi ljudi u dobi od 50 godina počeli sijediti, letimičan pogled na osobe srednje životne dobi koje poznajete reći će vam da se u nastojanju da očuvaju mladenački izgled većina odlučuje za farbanje.

Ali sve veći broj žena – hrabrih, buntovnih ili jednostavno iscrpljenih dosadnim bojanjem – odlučuje njegovati sijedu kosu!

Njega sijede kose

Prigrlite svoje sijede Balayage tretmanom!

Balayage za sijedu kosu djeluje na sličan način kao stapanje sijedih, naglašavajući prirodne sijede koje već imate. Budući da se balayage koristi slobodnom tehnikom kojom se stvaraju prirodni pramenovi, to je jednostavan način za dotjerivanje korijena i stvaranje šik izgleda koji ne zahtijeva mnogo održavanja.

Koristite proizvode za kosu koji naglašavaju vašu prirodno srebrnu boju

Ako ste spremni u potpunosti prihvatiti svoje sijede i želite prirodno poboljšati svoju sijedu kosu bez bojenja, važno je koristiti proizvode koji će vaše pramenove održati sjajnim, svježim i zdravim. Pobrinite se za to da vaša kosa ne izgleda suho i ispucalo.

Postavite svoju kosu u elegantnu frizuru

Punđe, uvojci i polupodignute frizure mogu vam pomoći da izgledate mladoliko. Podizanja su sjajan način da uljepšate svoje lice i izgled zajedno. Od jednostavnih uvrnutih punđi do elegantnih polupodignutih stilova, postoji nešto novo što možete isprobati svaki dan.

Isprobajte neke od ovih stilova kako biste pokazali svoje prekrasne srebrne uvojke:

  • Tordirana kruna
  • Pletena punđa
  • Francuski twist
  • Niske punđe
Njega sijede kose

Isprobajte ljubičasti šampon

Ako imate plavu kosu za miješanje ili prljavije sijede koje je potrebno posvijetliti, ljubičasti šampon za toniranje može vam pomoći. Ljubičasti šamponi će doprinijeti vašem izgledu prirodne sijede i izgledat ćete svježije a vaša kosa će imati prirodan i predivan sjaj.

Razmislite o promjeni frizure

Ako vam se ne da čekati da sijede izrastu, možete krenuti ispočetka tako što ćete se ošišati. Ne postoji stil koji najbolje pristaje sivoj boji. Jednostavno slijedite svoje srce i učinite ono zbog čega se osjećate najljepše.

Potpuno se posvetite kada je njega sijede kose u pitanju

Odreći se dugogodišnje boje kose može biti emocionalno, ali može biti i uzbudljivo. Prihvatanje odluke da se posijedi važna je, kao i svaka velika promjena, ključno je potpuno se posvetiti i prihvatiti to.

Imajte strpljenja

Kosa obično raste oko pola inča mjesečno, pa ovisno o tome koliko vam pomoći s pramenovima, proces sijeđenja može biti poprilično dug. Ali nemojte odustati! Kada konačno stignete do cilja, održavanje će biti puno lakše, a krajnji rezultat bit će toliko vrijedan toga.

Nekoliko proizvoda koji će vam pomoći pri stiliziranju sijede kose!


1. Mašine za šišanje: Top 10 + Preporuke
2. Njega kose na moru: Sve što trebate znati