You are currently viewing Pastrmka-zdravlje na tanjiru

Pastrmka-zdravlje na tanjiru

Pastrmka je jako zdrava i jako ukusna riba koja se često servira u svim porodicama,. Najčešće u prilikama kada imamo goste i kada želimo oduševiti zdravlje, ukusnom i dekoracijom na tanjiru.

Pastrmka

Za pastrmku kažu da je jedna od nježnijih riba,posna je i vrlo brzo i lahko je pripremamo. Način na koji ćemo je spremati ovisi o nama, možemo je pržiti u tavi, peći u rerni umotanu u foliji, kuhati itd. U narednom tekstu objasnit ćemo postupak pripreme ribe umotane u foliju.  

  • Osnovni pribor
  • 3 pastrmke
  • 3,4 čehna bijelog luka
  • maslinovo ulje
  • so i biber
  • ruzmarin i bosiljak po želji
  1. Očišćenu pastrmku zasjeći na više strana i napraviti marinadu od maslinovog ulja, bijelog luka izačina. Zatim svaku ribu zasebno staviti na foliju, preliti marinadom izamotati u foliju.

  2. Ubaciti u zagrijanu rernu i peći 20 minuta na 200 stepeni.  U međuvremenu prokuhati krompir, te ga zapeći u tavi, možemo ga začiniti bosiljkom i ruzmarinom. Ribu pred sami kraj možemo odmotati  i vratiti 5 minuta u rernu tek da se uhvati korica.

Glavno jelo
Italijanska kuhinja
pastrmka i začini, pastrmka,