Piletina je uvijek omiljena svim jelima, naročito pileći bataci, pa tako je i ovaj izdašan obrok ukrasila svojim opojnim mirisima.
Pileći bataci u umaku od sira i šampinjona
Jako kvalitetan i bogat ručak koji će sve oboriti s nogu.
- Osnovni pribor
- 200 gr tjestenine
- 600 gr pilećih bataka
- 1 glavica luka
- 200 gr šampinjona
- 30 gr brašna
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 50 gr ribanog sira
Prvo, tjesteninu stavljamo u vrelu posoljenu vodu i kuhamo po uputama na pakiranju.
U tavu ulijemo maslinovo ulje i odmah zatim na njega stavimo pileće batake, koje posolimo i zatim pržimo sa svih strana.
Nakon15 minuta prženja, luk narežemo na trakice, stavimo ga preko pilećih bataka,još malo posolimo i dalje pržimo dok luk ne omekša. Dok se sastojci lagano prže očistit ćemo i narezati šampinjone.
Sljedeće što dodajemo su narezani šampinjoni, pojačamo vatru i šampinjone zajedno s ostalim sastojcima pržimo jednu minutu.
Sada sastojke posipamo s malo brašna, sve zajedno kratko pržimo dok brašno ne počne dobivati boju.
Odmah nakon toga u zdjeli pomiješamo vrhnje za kuhanje i naribani ovčji sir te dobivenu mješavinu prelijemo preko piletine.
Zatim sastojke izmiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
Kuhanu tjesteninu ocijedimo i prelijemo s malo maslinovog ulja, dodamo malo sjeckanog peršuna i izmiješamo.
Nakon 20minuta piletina je gotova i možemo je poslužiti uz tjesteninu.
Ovo jelo spada u grupu onih koji su jednostavni za pripremu, relativno brzo se napravi.