You are currently viewing Pomfrit iz rerne

Pomfrit iz rerne

Svi jako volimo pomfrit i to nam je omiljeni prilog, zar ne? Ukoliko i vi i vaši mališani volite pomfrit a tražite zdraviju varijantu, ovaj recept je idealan za vas. Pomfrit iz rerne ćete za jako malo vremena imati na vašem stolu. Bit će spreman za serviranje bez ikakvih štetnih posljedica.

Zdrav pomfrit

O štetnosti pomfrita koji nam poslužuju u restoranima brze hrane ne trebamo puno govoriti. Dovoljna nam je činjenica da se njegova termička obrada odvija u dubokim masnoćama upitne kvalitete. Ukoliko ga poželimo konzumirati, neka to bude kućna varijanta ovog  jela.

  • krompira po želji
  • maslinovo ulje
  • so
  1. Uključiti rernu da se zagrije na 250 stepeni.

  2. Očistiti i oguliti krompir te narezati. Staviti u plastičnu zdjelu, nauljiti i posoliti. Dobro sve rukom izmiješati, tako da se krompir i sol ravnomjerno rasporedi.

  3. Staviti u pleh za pečenje pek papir. Rasporediti po papiru narezane i nauljene krompiriće. Staviti u rernu i peći 25 minuta.

Prilog
Američka kuhinja
pomfrit, zdrava verzija pomfrita