Popularan hrskavi krompir kojeg najviše vole naši najmlađi. Također je omiljeni i među starijima kada se radi o zabavama ili večerima igara. Iskusite ovaj idealan recept koji će vas oduševiti.
Hrskavi krompir
Uz nekoliko trikova i svježih začina iz ove ponizne namirnice moguće je izvući gastronomski maksimum u kojem će uživati sva osjetila.
- 6 srednjih krompira
- 75 ml maslinovog ulja
- 5 čehne bijelog luka
- 1 kašika nasjeckanog svježeg ruzmarina
- 1 kašika nasjeckanog svježeg timijana
- morska sol i biber po želji
- malo peršuna za ukras
Zagrijte lim za pečenje krumpira u rerni na 220 Celzijevih stepeni. Rešetku za pečenje položite uz dno pećnice.
Ogulite krompir za to vrijeme (možete upotrijebiti sve vrste s visokim postotkom škroba.
Svaki krompir narežite na četiri jednaka dijela. Krompir stavite u široku tavu s uljem, bijelim lukom u kori, ružmarinom i timijanom, a sve zajedno posolite i pobiberite po želji te kratko prepržite da se sljube svi sastojci.
Krompir u tavi premjestite u rernu, te pustite da se peče oko 55 minuta na 220 stepeni Celzijusa.
Poslužite vruć krumpir s nešto svježe nasjeckanog peršuna.