...

Podrška: 062 597 442

Besplatna dostava za narudžbe preko 100 KM!

Dostava: 1-2 dana, BiH

Praktične ideje za uređenje doma

U ovom tekstu vam donosimo praktične ideje za uređenje doma.

Uređenje manjeg dnevnog boravka

Uređenje malog dnevnog boravka može biti izazovno, ali vjerovali ili ne, koliko god zahtjevno izgledalo, mali dnevni boravak je mnogo lakše urediti nego veliki. Najavažnije zbog Vašeg budžeta . Glavna pravila prilikom uređenja malog dnevnog boravka velike razlike u poređenju s velikim dnevnim boravkom. Sve što trebate napraviti je odabrati namještaj koji će stati u Vaš mali dnevni prostor, odabrati idealne ukrase, boje koje prostor neće dodatno ”zatvoriti” i jako bitno je ne pretrpavati prostor stvarima kako bi bio prostran.

OGLEDALO

Bez obzira na to jeste li ljubitelji uređenja interijera i bez obzira na to koliko znanja o tome imate, ogledalo će u svaki prostor unijeti veliku i svježu promjenu. Od jednostavnih ogledala pa sve do onih minimalističkih ili mini ogledalca na uklapanja, kao što su naprimjer trenutno vrlo popularna ogledala sa zlatnim okvirima ili cvijetnim dezenima, za koji god model da se odlučite , on će interijeru pružiti dozu luksuza i stila. Ogledalo svakako koristimo svakodnevno i gotovo da ne postoji stan koji ga nema, stoga je upravo ogledalo detalj koji je, osim što je prijeko potreban i neizostavan, taj koji će unijeti promjenu u Vaš prostor.

RASVJETA

Danas, u vrijeme kada nam je sve na dohvat ruke, nikako ne možemo zamisliti dom bez rasvjete. Osim prirodne svjetlosti, svoj dom možemo ukrasti raznim rasvjetnim tijelima koja će osvježiti naš prostor. Ovisno o atmosferi koju želite stvoriti u svom domu, kao i o Vašem ukusu, možete birati raskošne lustere, svedene ili krasne plafonjere ili malene svedene plafonjerice koje možete staviti duž cijelog boravka, po par njih. Bez obzira za koji stil se odlučite, rasvjeta će zasigurno zaokružiti cjelinu i naglasiti vaš stil. Također se možete odlučiti i za unikatnu podnu rasvjetu.

Tamno plava boja
Iako se i trendovi boja stalno mijenjaju, uvijek možete računati na mornarsko plavu, odnosno tamno plavu boju. To je boja koja je uvijek u trendu ako se na pravi način kombinira. Okrečite jedan zid dnevnog boravka tamno plavom bojom, ili frontalni dio iznad Vašeg kreveta u spavaćoj sobi, odlučite se za tamno plavi sto, ili tamno plavi kuhinjski namještaj. Tamno plava boja će u Vaš dom definitivno unijeti luksuz.

Pažljivo s dekoracijama i tkaninama

Dekorativni predmeti i tkanine koje ćete odabrati za dnevnu sobu su završni dodir Vašeg uređenja stoga pažljivo birajte kada su u pitanju zavjese, lampe, tepisi, vaze i figure, okviri za fotografije i umjetničke slike, jastučići i prekrivači i slično. Vrste tkanine i boje za zavjese i jastučiće birajte u odnosu na namještaj, ali i tepih koji ste odabrali.

Pri dekorisanju je, također, pametnije kupovati komad po komad kako bi sve došlo na svoje mjesto. Uređenje doma nije nešto što se odradi “preko noći”. Razmislite, istražujte, inspirirajte se različitim stilovima jer ih možete i kombinirati ali ni u čemu ne pretjerujte. Najvažnije je da stvorite ugodan i topao prostor koji će unijeti radost i mir u srca prisutnih, koji ćete lako održavati i koji neće biti pretrpan nepotrebnim stvarima.

Sada kada imate praktične ideje za uređenje doma, pogledajte naš asortiman proizvoda za dom OVDJE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.