Ukoliko ste ljubitelj bijelog mesa tj. piletine a također volite i gljive, ovo je recept za vas. Ovaj recept za piletinu u šampinjon sosu će unijeti pravu malu renesansu kada je odabir glavnog jela u pitanju.
Pileći file i šampinjon sos
Svi smo barem jednom u životu pravili ovojelo, koje rijetko ko ne voli. Različiti su načini i metode pripreme. Jedan jako jednostavan, potrebni su nam sljedeći sastojci, sa čijom količinom možemo poslužiti četiri osobe:
- 500 g pilećeg filea
- 400 g šampinjona
- 80 g maslaca
- 300 ml mlijeka
- 30 g brašna
- 100 g tvrdog sira
- sol i začini po želji
Piletinu isjeći kako želite, začiniti i ostaviti da se marinira.
Nakon toga 40 g maslaca istopiti i izdinstati filete.
U drugoj tavi iskoristiti ostatak maslaca, izdinstati šampinjone, dok sva tekućina ne ispari. Kad piletina porumeni s obje strane izvadimo je iz tave i ostavimo na toplo mjesto.
U tavi gdje nam je bila piletina umutimo brašno i mlijeko i ostavimo na laganoj vatri da prokuha, dodamo vrhnje i naribani sir.
Kuhati na laganoj vatri dok se sir ne istopi. U sos dodati šampinjone i piletinu, još minutu kuhati sve zajedno. Kao prilog možete poslužiti pire krompir, rižu ili neku tjesteninu.