You are currently viewing Rolo piletina

Rolo piletina

Za sve ljubitelje pilećeg bijelog mesa, rolo piletina je pravi pogodak. Nježne arome okusa koje će prijati vašim nepcima. I spoj hranjivih sastojaka koji će zadovoljiti sve vaše dnevne potrebe za hranom.

Zarolana piletina

Ukusna zarolana piletina koja će oduševiti sve prisutne.

  • 6 komada pilećih prsa
  • 750 gr špinata
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • 3 grančice svježeg ruzmarina
  • 3 grančice svježeg timjana
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 kašike origana
  • 3 kašičice bibera
  • 3 kašičice soli
  • pola crvenog luka
  • 200 gr feta sira
  1. Preko noći marinirajte piletinu u maslinovom ulju, ružmarinu i origanu.

  2. Izrežite piletinu dužinski na pola, ali ostavite jedan kraj pričvršćen (u obliku leptira).

  3. Na malo maslinovog ulja popržite luk i dodajte preostale začine miješajući 2-3 minute, zatim dodajte špinat.

  4. Kad je špinat uvenuo maknite s vatre i pričekajte da se ohladi.

  5. U ohlađenu smjesu dodajte razmrvljeni feta sir.

  6. Piletinu napunite sa sirom i špinatom, zarolajte i zavežite končićem da nadjev ne ispadne.

  7. Na vatri zagrijte maslinovo ulje i lagano prepržite zavezanu piletinu.

  8. Potom ju stavite u posudu za pečenje.U zagrijanoj pećnici pecite piletinu 15-20 min na 170° C. Poslužite s prilogom po želji.

Glavno jelo
Bosanska kuhinja
kuk kus i piletina, ukusna piletina, zarolana piletina