Rolovana piletina je idealno rješenje za glavno jelo. Koje ujedno izgleda i jako luksuzno te se može servirati na razne načine.
Rolovana piletina
Rolovana piletina je nisrpan izvor ideja ikombinacija koje uz nju idu. Ukusan komad pilećeg filea spojen, u ovom slučajusa suhim mesom i paprikom rogom, oduševit će svakoga prvo svojim vizuenimdojmom, zatim mirisom i okusom. Potrebni sastojci za ovo jelo su:
- Osnovni pribor
- 1 kg pilećih prsa
- 6 velikih paprika
- 1 šolja brašna
- 250 g suhog mesa
- 150 g travničkog sira ili feta sir
Piletinu izrežitei istucite tanko da dobijete što veću površinu.
Paprike ispecite,ogulite i očistite. Stavite na pileća prsa pa poredajte suho meso i feta sir.
Meso zamotajte i svežite kuhinjskim koncem ili učvrstite čačkalicama.
Uvaljajte piletinu u brašno i pržite u tavi na ulju dok ne porumeni
Kao prilog uz ovojelo možete poslužiti šampinjone u bijelom sosu. Pijatno!
100 g kuhanih pilećih fileta, bez kostiju i kožice ima 165 kalorija. Proteina ima 31 g, ukupnih masti 3.6 g, zasićenih masti 1 g, mononezasićenih masti 1.2 g, a polinezasićenih masti 0.7 g. U ovoj količini pečenog pilećeg mesa ima 85 mg holesterola, 74 mg natrijuma i 1 mg željeza.