Trenutno pregledavate Rolovana piletina-ukus koji omamljuje

Rolovana piletina-ukus koji omamljuje

Rolovana piletina je idealno rješenje za glavno jelo. Koje ujedno izgleda i jako luksuzno te se može servirati na razne načine.

Rolovana piletina

Rolovana piletina je nisrpan izvor ideja ikombinacija koje uz nju idu. Ukusan komad pilećeg filea spojen, u ovom slučajusa suhim mesom i paprikom rogom, oduševit će svakoga prvo svojim vizuenimdojmom, zatim mirisom i okusom. Potrebni sastojci za ovo jelo su:

  • Osnovni pribor
  • 1 kg pilećih prsa
  • 6 velikih paprika
  • 1 šolja brašna
  • 250 g suhog mesa
  • 150 g travničkog sira ili feta sir
  1. Piletinu izrežitei istucite tanko da dobijete što veću površinu.

    Paprike ispecite,ogulite i očistite. Stavite na pileća prsa pa poredajte suho meso i feta sir.

  2. Meso zamotajte i svežite kuhinjskim koncem ili učvrstite čačkalicama.

    Uvaljajte piletinu u brašno i pržite u tavi na ulju dok ne porumeni

  3. Kao prilog uz ovojelo možete poslužiti šampinjone u bijelom sosu. Pijatno!

100 g kuhanih pilećih fileta, bez kostiju i kožice ima 165 kalorija. Proteina ima 31 g, ukupnih masti 3.6 g, zasićenih masti 1 g, mononezasićenih masti 1.2 g, a polinezasićenih masti 0.7 g. U ovoj količini pečenog pilećeg mesa ima 85 mg holesterola, 74 mg natrijuma i 1 mg željeza.

Glavno jelo
Američka kuhinja
meso, piletina, rolovana piletina