Za sve ljubitelje pizze, rolovana ukusna pizza je idealna za sve vrste zabave i druženja. Zanimljiv izgled i oblik privući će pažnju svim prisutnim za trpezom, a najviše mališanima.
Rolovana pizza
Rolovana pizza podrazumijeva, u principu, klasičan recept koji inače koristimo za pravljenje ovog jela. Vizuelni dojam je ono što je drugačije i mnogo zanimljivije od uobičajenog, pogotovo za naše najmlađe.
- 500 g brašna
- 250 ml vode
- 1 kašičica šećera
- 3 kašike jogurta
- 3 kašike mlijeka
- 1 jaje
- 1 kašičica germe
- 2 kašičice soli
- 250 g topivog sira po želji
- 200 g šunke
- 200 g paradajz sosa
- origano po želji
Tijesto pravimo na uobičajen način, tako što u mlakom mlijeku sa šećerom otopimo germu i ostavimo da nadođe.
Brašno pomiješamo sa mlakom vodom, jogurtom, jajetom i otopljenim puterom.
Dodamo germu i napravimo glatko tijesto koje treba da odstoji najmanje 20 minuta.
Zatim ga tanko razvučemo. Odozgostavimo paradajz sos, sir i šunku pa pospemo origanom.
Zamotamo u rolat. Pečemo u rerni zagrijanoj na 220 stepeni 20 minuta. Kada je gotovo prekrijemo alu folijom i isiječemo.