Rolovana ukusna pizza

Za sve ljubitelje pizze, rolovana ukusna pizza je idealna za sve vrste zabave i druženja. Zanimljiv izgled i oblik privući će pažnju svim prisutnim za trpezom, a najviše mališanima.

Rolovana pizza

Rolovana pizza podrazumijeva, u principu, klasičan recept koji inače koristimo za pravljenje ovog jela. Vizuelni dojam je ono što je drugačije i mnogo zanimljivije od uobičajenog, pogotovo za naše najmlađe.

  • 500 g brašna
  • 250 ml vode
  • 1 kašičica šećera
  • 3 kašike jogurta
  • 3 kašike mlijeka
  • 1 jaje
  • 1 kašičica germe
  • 2 kašičice soli
  • 250 g topivog sira po želji
  • 200 g šunke
  • 200 g paradajz sosa
  • origano po želji
  1. Tijesto pravimo na uobičajen način, tako što  u mlakom mlijeku sa šećerom otopimo germu i ostavimo da nadođe.

  2. Brašno pomiješamo sa mlakom vodom, jogurtom, jajetom i otopljenim puterom.

  3. Dodamo germu i napravimo glatko tijesto koje treba da odstoji najmanje 20 minuta.

  4.  Zatim ga tanko razvučemo. Odozgostavimo paradajz sos, sir i šunku pa pospemo origanom.

    Zamotamo u rolat. Pečemo u rerni zagrijanoj na 220 stepeni 20 minuta. Kada je gotovo prekrijemo alu folijom i isiječemo.

Glavno jelo
Italijanska kuhinja
pizza, rolovana pizza