Idealan i ukusan francuski krompir koji je odličan uz razne vrste jela i prigoda. Da li pravite zabavu kod kuće, pozivate prijatelje ili najbliže članove porodice u posjet? Ovaj način spremanja krompira je odlično rješenje.
Francuski krompir
Klasično jelo koje jedemo kad želimo napraviti nešto brzo a također je i brzo gotovo. Neki ga prave samo sa krompirom i jajima, a drugi dodaju malo povrća i kobasica. Što god odaberete, nećete se razočarati!
- 1 kg krompira
- 1 luk
- 4 kuhana krompira
- 1 sirovo jaje
- 1 kašičica kisele pavlake
- so
- biber, bosiljak
Krompir u ljusci skuvajte u jednoj posudi, jaja u drugoj. Kada su gotovi, oljuštite ih i nasecite na kolutove.
Luk isecite na manje komade. Na dno posude za pečenje stavite malo ulja pa ređajte sastojke – luk, krompir, jaja, slanina i tako sve dok ih ne potrošite.
Na kraju krompir prelijte mešavinom umućenog jaja i pavlake. Pecite na 200 °C dok krompir ne dobije hrskavu koricu.