You are currently viewing Ukusan francuski krompir

Ukusan francuski krompir

Idealan i ukusan francuski krompir koji je odličan uz razne vrste jela i prigoda. Da li pravite zabavu kod kuće, pozivate prijatelje ili najbliže članove porodice u posjet? Ovaj način spremanja krompira je odlično rješenje.

Francuski krompir

Klasično jelo koje jedemo kad želimo napraviti nešto brzo a također je i brzo gotovo. Neki ga prave samo sa krompirom i jajima, a drugi dodaju malo povrća i kobasica. Što god odaberete, nećete se razočarati!

  • 1 kg krompira
  • 1 luk
  • 4 kuhana krompira
  • 1 sirovo jaje
  • 1 kašičica kisele pavlake
  • so
  • biber, bosiljak
  1. Krompir u ljusci skuvajte u jednoj posudi, jaja u drugoj. Kada su gotovi, oljuštite ih i nasecite na kolutove.

  2. Luk isecite na manje komade. Na dno posude za pečenje stavite malo ulja pa ređajte sastojke – luk, krompir, jaja, slanina i tako sve dok ih ne potrošite.

  3. Na kraju krompir prelijte mešavinom umućenog jaja i pavlake. Pecite na 200 °C dok krompir ne dobije hrskavu koricu.

Glavno jelo
Francuska kuhinja
francuski krompir, jela od krompira