You are currently viewing Ukusne pohovane paprike

Ukusne pohovane paprike

Pohovane paprike-jedan od recepata koji se jako rijetko priprema u domaćinstvima a koji je izuzetno ukusan. Idealan je za predjelo, prilog i glavno jelo. Za doručak, ručak ili večeru. I možete ih jesti i tople i hladne.

Pohovane paprike

Ovo je jedan od recepata koji nije zahtjevan, ukoliko se odlučimo za njega dobit ćemo ukusno jelo, koje će zadovoljiti čula svima, jer imamo raznoliku kombinaciju namirnica. To su crvene roga paprike punjene mesom (pileći file ili suho meso) i topivim sirom,pohovane u prezli i jajima. Možemo ga posluživati kao prilog ili predjelo. Nije zahtjevno jelo, potrebno nam je sat vremena za pripremu.

  • Osnovni pribor
  • 6 većih paprika
  • 6 debljih kriški sira
  • 6 većih listova suhog mesa
  • prstohvat soli
  • 1 šoljica prezli
  • 1 šoljica brašna
  • 3 jajeta
  • ulje po potrebi i izboru
  1. Prvo što trebate uraditi jeste očistiti i ispeći paprike te sačekati da se ohlade. Najbolje ih je ostaviti poklopljene u nekoj posudi, da bismo ih kasnije mogli lakše oguliti.

  2. Nakon toga svaku punimo sa komadom sira i mesa, te uvaljamo u brašno, zatim u jaja koja smo prethodno umutili i posolili, pa u prezlu. Pržimo ih u dubokoj masnoći sa obje strane po dvije minute. Redamo ih na papirni ubrus da bi se oslobodili viška masnoće.

Prilog
Bosanska kuhinja
crvene paprike, pohovane paprike