You are currently viewing Uz koje namirnice ćete lakše smršaviti?

Uz koje namirnice ćete lakše smršaviti?

Uz koje namirnice ćete lakše smršaviti i koje to namirnice podstiču lakše mršavljenje? Ukoliko hranu posmatrate kao nešto u čemu trebate uživati, onda je to jedna ogromna prednost. Također, dobar početak svake dijete jeste da shvatite da odabirom hrane pomažete sebi i doprinosite svom zdravlju. Ukoliko još ne znate koje vrste namirnica su dobre za vašu dijetu, donosimo vam par ideja koje možete odmah početi uvoditi u ishranu.

Uz koje namirnice ćete lakše smršaviti

Paradajz

Sada se vjerovatno pitate da li je paradajz voće ili povrće? Nije ni bitno. Ono što vi trebate znati jeste da paradajz sadrži stvari koje će pridonijeti vašem zdravlju. Paradajz sadrži veoma malo kalorija i brzo će vas zasititi te je odličan izvor vlakana koji pomažu normalnom funkcioniranju probavnog sistema. Paradajz sadrži i likopen koji ima antioksidacijsko djelovanje te pomaže u prevenciji raznih bolesti.

Brokula

Brokula je zaista nevjerovatna, i osim što pospješuje vaše zdravlje, ona i ubrzava proces mršavljenja. Ona će vas zasititi i sadrži puno nutritivnih spojeva te je odličan izvor vlakana. Ukoliko je začinite pridonijet ćete njenom ukusu. Odlična je u hladnim salatama i kao prilog piletini i ostalom povrću.

Špinat

Ovo ukusno povrće možete jesti na zaista mnogo načina. Možete ga koristiti svježeg u salatama, ali ga pripremati skuhanog, te ga spremiti za zimnicu. Idealan je za dijete i mršavljenje te ubrzava gubitak kilograma na području stomaka.

Tikvice

Tikvice su također veoma jednostavne za pripremu i možete ih spremiti na razne načine. Jedna srednja tikvica ima oko 33 kalorije, dva grama vlakana i 58 posto preporučene dnevne doze vitamina C.

Cvjetača

Ukoliko ste zaljubljenik u hranu od krompira i volite rižu a želite biti na dijeti, trebali biste te namirnice zamjeniti cvjetačom. Od ovog povrća možete napraviti odličnu podlogu za picu a možete praviti i pire. Porcija cvjetače sadrži 27 kalorija ali nudi 2 grama vlakana te vitamin C i K.

Kelj

Jedna porcija ove poslastice ima samo 38 kalorija, ne morate o njima brinuti. Ovo će povrće pomoći i kod sprečavanja upalnih procesa, a sadrže minerale i vitamine te omega 3 kiseline.

Šparoge

Šparoge su zaista idealne za naše zdravlje te odlično pomažu proces mršavljena. One će vaš organizam osloboditi od toksina i pospješit će rad probavnog sistema. Osim svega navedenog sadrže mnogo vitamina i minerala.

Gljive

Prije svega, gljive sadrže jako malo kalorija a pune su vitamina. Odlične su u procesu mršavljenja, idealnog su ukusa i uljepšat će svaki obrok.

Uz pomoć naših proizvoda dodatno gubite na obimu struka

Sada kada znate uz koje namirnice ćete lakše smršaviti, ukoliko dodatno želite ubrzati proces gubljenja kilograma, preporučujemo vam proizvode iz naše ponude.