You are currently viewing Zdrava i njegovana kosa

Zdrava i njegovana kosa

Njegovana i zdrava kosa je simbol ženstvenosti, urednosti i ljepote širom svijeta ali nažalost, zbog čestog tretiranja kose hemijskim sredstvima, toplinom, vezanjem, i neadekvatnom njegom, kosa se lomi, postaje suha, rijetka ili oštećena, do te mjere da se moramo odlučiti makaze i šišanje oštećenjih dijelova.

Čak i najotpornija kosa nakon ekstremnog tretiranja navedenim faktorima dolazi do granica izdržljivosti.

Kosa nije živa, tako da ju je nemoguće oživjeti i obnoviti da postigne stari sjaj, ali je moguće preventivno utjecati na oštećenje. Prvenstveno je riječ o manje teškim tretmanima uljepšavanja kose.

Za zdravu i njegovanu kosu također trebate i adekvatne kozmetičke proizvode koje možete pronaći na našem shopu pod kategorijom ljepota i zdravlje.

Pogledajte nešto iz naše ponude:

Ne koristite peškir grubo na kosi

Nakon pranja, kosu nemojte grubo sušiti peškirom, već je tapkanjem lagano posušite. Grubost dovodi do pucanja i oštećivanja kose. Kosu nakon pranja omotajte peškirom i pustite da se voda upije. Vlasi vaše kose su najkrhkije kada su pune vode.

Upravo iz istog razloga kosu nemojte češljati dok je još mokra, već pustite da se prirodno malo posuši i tek tada počešljajte, kako ne bi pucala, lomila se i kidala.

Umjereno sa pranjem i šamponiranjem

Pokušajte da između dva pranja prođe barem dva do tri dana. Čak i ako imate masnije vlasište, pokušajte odgoditi pranje za dan od uobičajenog jer ćete na taj način dopustiti vlasištu da se oporavi i ono će se s vremenom manje mastiti. Također, probajte koristiti blage šampone koji ne sadrže ulja, silikone, parabene.

Temperatura

Pri sušenju kose, smanjite temperaturu ili u još bolje, osušite kosu tek na pola i pustite da se do kraja osuši prirodnim putem. Pri uvijanju ili peglanju kose također pokušajte smanjiti temperaturu. Možda će vam trebati nešto više vremena, ali zato će vam vlasi ostati zdrave i neisušene.

Što češće šišajte vrhove

Posjećujte frizera minimalno jednom u 2 mjeseca.

Iako nije lako odlučiti se na često šišanje kose pogotovo kada je kratka i kada ste u procesu puštanja kose, ipak će efekt biti bolji ako ne dozvolite da vam se vrhovi rasvjetaju.

Jedite zdravo

Puno zeljastog povrća koje je bogato željezom i vitaminom E odlično će djelovati na cjelokupan organizam pa tako i na zdravlje Vaše kose. Također, pretjerivanje s masnom hranom zatvorit će pore, a to nimalo ne ide u prilog zdravoj i lijepoj kosi. Priušite sebi obroke bogate piletinom i ribom, mahunarkama i žitaricama.

Pogledajte neke od naših proizvoda pomoću kojih možete pripremati zdrave i ukusne obroke:

Koristite regeneratore i maske za kosu, ali nemojte pretjerati – to može loše utjecati na tjeme.

Nemojte se često farbati i probajte koristiti prirodne boje (kana je odlična ideja!), a poželjno bi bilo i da ne pretjerujete s ostalim stvarima koje stavljate na kosu!

Također, često mijenjajte jastučnicu na kojoj spavate i nemojte se zaboraviti svaki dan počešljati čim se probudite i prije odlaska u krevet.

Ukoliko budete pratili naše savjete i preporuke, vaša zdrava i njegovana kosa će vam biti dugoročno zahvalna.

Pogledajte naš asortiman proizvoda iz kategorije ljepota i zdravlje i pronađite ono što vam odgovara.