You are currently viewing Bolovi u koljenima i stopalima – uzroci i rješenja

Bolovi u koljenima i stopalima – uzroci i rješenja

S godinama se javljaju i prvi problemi nelagode ispucanih ruku, istrošenosti kože koja zahtjeva znatno više pažnje i njege i neugodna trnjenja i osjećaji. Sve je to prihvatljivo dok ne krenu nelagodni bolovi u leđima, stopalima, koljenima i vratu. Prva pomisao je „možda sam krivo stao, proći će!“ i tako vrijeme teče, a bol ne prolazi, već se na tom mjestu pojavljuje oteklina i tada počinjemo razmišljati: “Što je to, starost ili nešto drugo?“. Razni odgovori se vrte u glavi kao i razna rješenja, uzroci, osluškivanje i tražnje simptoma ali ne činimo ništa kako bismo se riješili boli. U sljedećim redovima vam donosimo par simptoma i objašnjenja te par proizvoda koji će vam biti od koristi.

Ukoliko želite brzo riješenje za vaše bolove posjetite naš asortiman proizvoda za zdravlje.

Uzrok bolova u nogama ispod koljena

Među najčešćim uzrocima bolova u nogama ispod koljena spadaju:

· Trkačka potkoljenica

· Prijelom ili upala kosti

· Istegnuće mišića

· Išijas ili uklještenje živca

· Proširene vene

· Buegerova bolest

· Gnojni procesi

· Sindrom kompresije poplitealne arterije

Išijas

Išijas je naziv za bolove ispod koljena koji su izazvani iritacijom ishijatičnog živca. Bolovi u nogama su simptom koji ukazuje na postojanje upale u donjem dijelu kralježnice. S obzirom na to da ishijadični živac ide iz lumbalnog dijela kralježnice, prelazi preko stražnjice i spušta se skroz do stopala, nije neobično da prilikom upale izaziva bol u donjem dijelu nogu.

Simptomi išijasa su oštra, sijajuća bol od kralježnice sve do stopala, nemogućnost normalnog kretanja, hodanja po stepenicama ili saginjanja. Masaža može pomoći kod boli, no može je i pogoršati ako napravite krivi pokret. Najbolji način za liječenje išijasa je terapija koje se treba držati. U slučaju da osjetite ovakvu bol javite se liječniku jer je malo vjerojatno da će proći sama od sebe.

Istegnuće mišića

Istegnuće je čest uzrok boli u nozi, odnosno potkoljenici. Ono je posljedica povećane tjelesne aktivnosti.

Istegnuće mišića je česta ozljeda, posebno kod pojedinaca koji nisu fleksibilni ili se nisu dovoljno zagrijali prije određene fizičke aktivnosti. Do istegnuća dolazi kada se mišićno tkivo pasivno izdužuje ili se previše istegne tokom aktivnog pokreta. 

Vrste bolova i nelagode u stopalu

Nikako nemojte sami pokušavati odgonetnuti uzrok svoje boli te se liječiti.

Iako simptomi mogu biti jednaki simptomima druge osobe – to ne znači da je povreda u jednakom stanju ili da se treba jednako tretirati.

Utrnulost predstavlja smanjen i neobičan osjet u stopalu. Prolaps diska u lumbalnom dijelu kralježnice najčešći je uzrok trnjenja stopala, a čest uzrok mogu biti i druga degenerativna oštećenja diska (išijas).

Razlog oštećenja živca može biti pritisak na živce uz kralježnicu zbog kojeg se ponekad javlja žarenje u stopalima. Ako pak imate osjećaj ”mravljenja” u stopalima – vjerojatno se radi o lošoj cirkulaciji.

Trnci u nogama i stopalima javljaju se kao posljedica dugotrajnog sjedenja, stajanja ili ležanja. Ako trnci nisu uvjetovani dugotrajnim boravljenjem u nekom položaju, postoji mogućnost da je u pitanju oštećenje živca.

Podrška za stopalo i štitnici za koljena

Podrška za stopalo

  • Nekada biste dali sve samo da u tom trenutku dobijete masažu stopala?
  • Bolovi znaju biti neizdržljivi i u konačnici stvoriti deformitet nožnih prstiju i zglobova.
  • Uzmite stvar u svoje ruke!
  • Relax Foot bit će Vaš najbolji saveznik za ublažavanje boli u stopalu i prevenciji zdravlja.
  • Bilo da je riječ o nelagodi koju osjećate, pritisku ili upali uzrokovanoj bunionima, ovaj komplet pružit će Vam sve što u tom trenutku trebate.
  • Ugodnost i udobnost osjetit ćete odmah, a bol će polako početi da nestaje.
  • Nakon što obučete Relax Foot direktno na svoja stopala (preko možete, ali i ne morate čarape) osjetit ćete fleksibilnost koja se ostvaruje u dodiru sa Vašim stopalom.

Šta su štitnici?

Prema klasičnoj, ” narodnoj ” definiciji, štitnici štite i pružaju potporu mišićno-koštanom sistemu.

Štitnici su medicinski proizvodi koje propisuje liječnik u slučajevima ozljeda ili bolesti lokomotornog tj. mišićno-koštanog sistema i koji također mogu potpomoći proces zacjeljivanja.

Cilj je pomoći pri povećavanju razine mobilnosti povrijeđenih osoba.

Štitnici mogu stabilizirati, imobilizirati i rasteretiti tijelo ili pogođene ekstremitete, ili pružiti fiziološki pravilno usmjeravanje.

Prema tome, malpozicije i nepravilno raspoređeno opterećenje tijela moguće je spriječiti, suzbiti ili ispraviti.

U slučaju trajnih oštećenja, ortoze mogu pomoći pri zadržavanju funkcija te sprječavanju i smanjenju boli.

Oba proizvoda s našeg shopa možete naručiti OVDJE i osloboditi se dosadnih i napornih bolova.