You are currently viewing Kuhinjsko posuđe: Kada je potrebno mijenjati?

Kuhinjsko posuđe: Kada je potrebno mijenjati?

Svi nekako pažljivo pratimo datume trajanja u hladnjaku ali, kada je u pitanju kuhinjsko posuđe, znamo li kada je vrijeme da ga zamjenimo? Da li znamo kada je dotrajalo i kada je vrijeme da kupimo nove stvari?

Prije ili kasnije doći će vrijeme da zamjenite svoju omiljenu posudu za prženje, svoju najdražu tepsiju ili svoj najvjerniji nož kojeg uvijek koristite. Kako da znate da je vrijeme mjenjanja stiglo?

Kuhinjsko posuđe

Olabavljene ili zahrđale ručke

Pazite na ručke svog posuđa. Oštećene i zahrđale ručke još su jedan pokazatelj da su je vaše suđe možda prestaro i da ga treba zamijeniti. Potražite posuđe s zakovicama s ručkama koje se neće lako olabaviti.

Kada se vaše posuđe iskrivljuje, vrijeme je za kupovinu novog!

Korištenje posuđa za kuhanje s izvijanjem ili udubljenjima može dovesti do toga da se lonac ili tava neće pravilno zagrijati zbog neravnine ili izbočine. Ovo će također utjecati na konačni proizvod a potamnjelo ili nagoreno dno posude koje više ne može biti očišćeno može uticati na kvalitetu hrane i dovesti do određenih zdravstvenih rizika.

Vidljivi tragovi ogrebotina ili krhotine na posuđu

Osim površina i eksterijera od nehrđajućeg čelika, posuđe s vidljivim tragovima ogrebotina ne bi se trebalo ponovno koristiti. Iz razloga što komadići posuđa mogu završiti u hrani. Ovo je u konačnici pokazatelj kvalitete ili starosti alata. Olomljena caklina na lijevanom željezu također može dovesti do hrđanja i rizika po ukućane.

Masni izgled koji ne nestaje

Posuđe za kuhanje može razviti film ili masni izgled koji se ne može očistiti nakon više pokušaja. To će naravno utjecati na kvalitetu, konzistenciju i okus spremljenog obroka. Vrijeme je za zamjenu!

Kuhinjsko posuđe

Kada zamijeniti tavu s neprijanjajućim premazom?

Nekoliko manjih ogrebotina na neljepljivom premazu očekuje se čak i ako slijedite pravilnu upotrebu i njegu neprianjajućeg posuđa. Ako je vaša neprijanjajuća tava za pečenje jako izgrebana i neprianjajući premaz se počinje otkidati, ne samo da će se hrana početi lijepiti za tavu, već će se i komadići premaza pomiješati s vašom hranom.

Vrijeme je da zamjenite tu tavu.

Trebam li zamijeniti posudu od nehrđajućeg čelika?

Moderne posude od nehrđajućeg čelika kombinacija su nehrđajućeg vanjskog dijela i središta od aluminija ili bakra. Sjaj i učinkovitost možete održati pravilnom njegom. Ako jezgra počinje viriti kroz nehrđajući čelik, može reagirati s određenim kiselim namirnicama, poput umaka od paradajza, uzrokujući promjenu boje.

Vrijeme je da nabavite zamjensku posudu.

Odlična ideja je da s vremena na vrijeme pogledate svoje posuđe i da prihvatite činjenicu da je vrijeme za zamjenu stiglo. Iako ste možda vi ili vaša porodica godinama zavoljeli taj dio posuđa, možete ga iskoristiti za druge potrebe ali svakako ga više ne biste smjeli koristiti za kuhanje.

Iz ponude našeg shopa izdvajamo posuđe koje je jako kvalitetno, modernog izgleda i koje će vas poslužiti duži niz godina:


1. Električni kućni aparati: Sve što možda niste znali
2. Kućni aparati: 5 kućnih aparata koje svaka kuća treba da ima