You are currently viewing Upotreba mini klima uređaja

Upotreba mini klima uređaja

Kupovina i upotreba mini klima uređaja odlično je rješenje za mnoge domove koji još uvijek nemaju fiksnu veću jedinicu. Ulaganje novca u mini klima uređaj isplati se iz nekoliko razloga, i kao što ima svoje nedostatke, također ima i velike prednosti kada se radi o hlađenju manjih prostorija.

Je li prijenosna mini klima pravi uređaj za vas i u kojim uslovima odgovara vašem domu?

Volite prirodnu svjetlost?

Ukoliko je vaša prostorija mala ili previše tamna, pa ne želite boraviti bez prirodnog svjetla, ova mini jedinica vas u tome neće spriječiti. Obzirom na njenu veličinu neće smetati da u sobi pustite prirodnu svjetlost, odnosno, neće spriječiti sunčevu svjetlost.

Upotreba mini klima uređaja

Trebate hlađenje u prostoriji u kojoj boravite najčešće?

Ukoliko radite od kuće, ili većinu svog vremena provodite u prostorijama vašeg doma, sigurno imate i svoju omiljenu prostoriju za boravak. Takom ljetnih dana kada se cijela kuća mnogo ugrije, sigurno poželite da je vaša omiljena prostorija hladnija od ostatka doma. Sve što je potrebno jeste da zatvorite vrata te prostorije, zamračite prostor zavjesama ili roletnama, i pustite mini klimu da radi svoj posao. Razliku u temperaturi ćete vrlo brzo osjetiti.

Tokom ljeta vam fale hladnije večeri da biste se mogli naspavati?

Tokom toplog ljetnog perioda svima nam fale hladnije i prozračne prostorije kako bi se mogli naspavati i ušuškati u svoje omiljeno ćebence. Međutim, od samog početka ljeta nestaje naš užitak u spavanju jer nam je tokom večeri pretoplo, previše zagušljivo i prosto ne pronalazimo način kako bismo ugodno utonuli u san.

Uz prijenosni mini klima uređaj tim problemima je kraj. Obzirom da su spavaće sobe obično manji prostori, ovaj klima uređaj možete ostaviti da hladi vaš prostor odmah pored kreveta. Pored toga što će hladiti vašu spavaću sobu, ima sposobnost i vlaženja zraka tako da se nećete buditi uz kašalj.

Koji su nedostaci ovog klima uređaja?

Mnogo je slabija od fiksne velike jedinice za hlađenje.

Naravno, ovu stvar svi znaju još prilikom odluke o kupovini mini prijenosne klime. Iz tog razloga se korištenje ove mini jedinice preporučuje u manjim prostorijama gdje će se njen rad osjetiti.

Kako biste ohladili cijeli dom, tokom ljeta biste u svom domu morali imati više ovakvih jedinica, što bi značilo i više potrošnje električne energije. A to biste svakako željeli izbjeći, zar ne?

Iz tog razloga se prilikom hlađenja savjetuje zatvaranje prostora, kao i navlačenje roletni i zavjesa. Također svojoj prijenosoj klimi možete pomoći tako što ćete uz nju koristiti i mini ventilator koji će pomoći da hladniji zrak brže cirkulira.

OVDJE možete pogledati koje su PREDNOSTI mini klima uređaja.

Prijenosna mini klima uređaj

Mini prijenosna klima je mala prenosiva klima s izrazito niskom potrošnjom struje koja može učinkovito i brzo rashladiti manje prostorije.

Gotovo je nečujna, potrebno joj je samo malo vode i to je sve.

Snažna i kompaktna – uvlači topao zrak iz prostorije koji prolazi kroz filter natopljen vodom i otpušta hladan i pročišćen zrak.

Mini klima istovremeno vlaži i pročišćava zrak – djeluje kao ovlaživač prostora.

Elegantnog je, kvadratnog oblika, dimenzija oko 17 x 17 cm.

Ovu prijenosnu mini klimu možete naručiti OVDJE.