...

Podrška: 062 597 442

Besplatna dostava za narudžbe preko 100 KM!

Dostava: 1-2 dana, BiH

Male tajne domaćinstva

U ovom blogu ćemo vam kazati koje su to male tajne domaćinstva koje bi svako trebao znati.

Svakoj domaćici je pored svih obaveza u domaćinstvu uvijek dobrodošla pomoć. Mnoge žene su u domaćistvu tokom dana same, i dok su ostali članovi porodici u trci za svojim obavezama, nema nikoga ko bi im mogao pomoći u mnogobrojnim obavezama kada je u pitanju dom i okućnica.

Tada u pomoć dolaze mali kućanski aparati i trikovi koji su pravo olakšanje i predah.

Električni aparati koji su vam sigurno potrebni? Pogledajte OVDJE koji!

Kako očistiti bocu

Čišćenje boce može biti doista zamoran i dosadan posao ali i izazov ako je boca čudnog oblika. Najčešće ne možemo četkicom doći do sve prljavštine koja se nakupila na dnu i u uglovima. Ako stavite malo pijeska i vode u bocu te je dobro protresete, isperete i ostavite da se posuši – kristalno je čista!

Kako narezati hljeb na jednake kriške 

Da li želite pripremiti perfektnu gozbu koja izgleda moderno, sa jednakim komadima hljeba ali nemate mašinu za rezanje? Jednostavno uronite nož u toplu vodu. S toplim nožem je rezanje puno lakše.

Želite da Vaše cvijeće duže traje i da ostane svježe?  

Naše stare majke su koristile jedan trik za duži vijek trajanja ruže i raznog cvijeća. Naime, nakon što cvijeće uberu, korijen ili donji dio stavile bi u toplu vodu te bi pričekale da se ohladi. Nakon što se ohladi, odrezale bi komad peteljke te stavile cvijeće opet u hladnu vodu a nakon toga bi u vodu dodale par kašika šećera.

Čišćenje doma

Ukoliko redovno održavate sve površine čistima, toliko ćete manje morati koristiti jaka sredstva za čišćenje, koja osim što nagrizaju i oštećuju osjetljive površine, štete i Vašem zdravlju te zdravlju Vaše porodice. Krpe od mikrofibera su velika pomoć za jednostavno čišćenje i sjaj velikog dijela različitih površina u stanu. Njima također izbjegavate nepotrebno korištenje sprejeva, pa ujedno i štedite.

Ipak, ukoliko ste već morali koristiti neko sredstvo za odstranjivanje masnoća, nemojte odmah žuriti i brisati. Ostavite da sredstvo malo djeluje dok radite nešto drugo, jer će se tako i masnoće bolje razgraditi pa ćete ih jednostavnije odstraniti i imat će dugotrajniji i jači učinak. Isti trik koristite i kod kamenca na kadama i staklenim površinama.

Sada kada znate koje su to male tajne domaćinstva, pogledajte naš asortiman proizvoda za kuću OVDJE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.