You are currently viewing Najčešća pitanja o elektrošokeru

Najčešća pitanja o elektrošokeru

Najčešća pitanja o elektrošokeru su i više nego bitna za istaknuti kako bi se ljudima pobliže objasnio princip rada ove sprave za samoodbranu.

Kao prvo, znate li šta je zapravo elektrošoker i kako on radi?

Elektrošoker je sprava za samoodbranu koja radi na akumulator ili bateriju. Puni se i proizvodi zaista jaku električnu energiju koja tokom udara paralizira protivnika, i dovodi ga u stanje šoka.

Ovaj šoker obično ima dva šiljka tj. elektrode preko kojih se oslobađa električna energija. Kada stisnete okidač i elektrode stavite na tijelo napadača, struja direktno udara na mišiće i nerve te uzrokuje nevjerovatnu bol zbog koje napadač gubi svijest.

Ovakva vrsta udara će onemogućiti protivnika čak na nekoliko minuta, što će napadnutoj osobi dati sasvim dovoljno vremena da pozove pomoć i udalji se na sigurno.

Da li elektrošoker djeluje kroz odjeću ili samo direktno na tijelo?

Obzirom da se radi o visokonaponskoj spravi, elektrošokeri učinkovito djeluju kroz odjeću kao i na samo tijelo. Čak su toliko snažni da mogu djelovati na napadača i preko deblje kožne jakne i sl.

Da li je ova sprava smrtonosna?

Ova sprava za samoodbranu neće usmrtiti protivnika i služi samo kako biste trenutno onemogućili napadača. Međutim, može biti veoma opasna pa čak i pogubna za osobe koje imaju bajpas ili probleme sa srcem.

Kako se ova sprava ispravno koristi?

Kada ste primorani primjeniti elektrošoker, morate ga veoma čvrsto držati i usmjeriti ga direktno na napadača. Čvrsto ga držeći stisnite na tijelo napadača i ciljajte pokretne dijelova tijela kao što su ramena, grudi, bokovi, vrat i sl.

Koji je princip rada elektrošokera?

Ova sprava za samoodbranu stvara visokonaponski električni naboj koji prelazi u tijelo napadača preko kože i svih vrsta odjeće. Putem ove visokonaponske struje napadač se paralizira.

Korištenje šokera napadaču će zadati bol, grčeve u mišićima i osjećaj opijenosti.

Lampa i elektrošoker

Elektrošoker i lampa u jednom.

Zakonom dozvoljeno u Europskoj uniji pa tako i u BIH.

Punjač je uključen u cijenu.

Najčešća pitanja o elektrošokeru

Identično pakiranje prikazano na fotografiji.

Punjenje traje manje od 5 sati.

Elektrošoker možete naručiti OVDJE.

Za još detalja o ovoj spravi za samoodbranu pogledajte OVDJE.