Ukusna prasa je najčešće korištena od strane starijih članova naše porodice za razne vrste pripreme obroka kao i u salatama. Međutim, nije zaboravljena ni u najmodernijim receptima gdje se koristi na najrazličitije načine.
Blog
Francuska salata-omiljeni dodatak
Kao što smo već i rekli, francuska salata je omiljena salata na svim zabavama i uvijek je dobro došla.
Curry-kari
Curry je idealan sastojak za razne vrste slanih i slatkih jela. Međutim, pored toga što daje jelima posebnu boju i ukus, mnogo je zdrav i dobar za naš organizam.
Desert u čaši – super osvježenje
Nasjeckajte sitno čokoladu nožem i počnite pripremati svoj desert u čaši. Zagrijte 120 ml vrhnja, dodajte čokoladu i miješajte na niskoj temperaturi dok se čokolada sasvim ne otopi i smjesa postane glatka i ujednačena. Maknite s vatre i dodajte ocijeđene omekšale listiće želatine. Izmiješajte dobro da se želatina sasvim otopi.
Slani palačinci-brza i jednostavna priprema
Slani palačinci spadaju u red omiljenih glavnih jela/predjela svih nas zbog njihove lagane i brze pripreme.
Rolovana piletina-ukus koji omamljuje
Rolovana piletina je idealno rješenje za glavno jelo. Koje ujedno izgleda i jako luksuzno te se može servirati na razne načine.
Najmekanija pogača
Mekana, brza i jednostavna pogača koju ćete rado pojesti uz sve slatke i slane namaze i jela.
Ukusne pohovane paprike
Pohovane paprike-jedan od recepata koji se jako rijetko priprema u domaćinstvima a koji je izuzetno ukusan. Idealan je za predjelo, prilog i glavno jelo. Za doručak, ručak ili večeru. I možete ih jesti i tople i hladne.
Razno začinsko bilje
Tazno začinsko bilje koristimo u svakom obroku, bilo da se radi o lakšim ili zahtjevnijim receptima. Moderna, lakša verzija unošenja začinskog bilja u naša jela je naravno sušeno bilje. Međutim, svježe začinsko bilje je potpuno nova, jača i zdravija dimenzija.
Cvekla-svježe, kuhano, zdravo.
Cvekla je jako zdrava i možemo ju jesti na sve načine, pa čak i u šejkovima. Bitno je da ju unosimo redovno u organizam jer doprinosi kvaliteti našeg zdravlja.